ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2023

Η BIOPLANET εντάσσεται στον Όμιλο CBC
προσθέτοντας έναν ακόμα πυλώνα με προϊόντα βιοελέγχου στο τμήμα BIOGARD®

Με σχεδόν 40 χρόνια ιστορίας, η BIOPLANET είναι η πρώτη Ιταλική εταιρεία παραγωγής ωφέλιμων εντόμων και ακάρεων στην υπηρεσία της φυτοπροστασίας στη γεωργία.

Ιδρύθηκε το 1985 ως Biolab, ένας τεχνοβλαστός (spin-off) του Πανεπιστημίου της Μπολόνια με επικεφαλής τον αείμνηστο καθηγητή Giorgio Celli, και στη συνέχεια, στα τέλη του περασμένου αιώνα, εξελίχθηκε σε BIOPLANET με την πρωτοβουλία ορισμένων εργαζομένων της.

 

Η αυξανόμενη ζήτηση εργαλείων βιολογικής φυτοπροστασίας στη γεωργία με την ανάγκη να αυξηθούν οι επενδύσεις στην παραγωγή και διάθεσή τους στην αγορά, σε συνδυασμό με τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ BIOPLANET και CBC, οδήγησαν στην εξέλιξη αυτή παρέχοντας στην εταιρεία ένα ευρύτερο πεδίο εφαρμογής σε διεθνές επίπεδο.

Μαζί με την BIOPLANET, η CBC BIOGARD® επιτυγχάνει την εκπλήρωση της στρατηγικής της στη βιολογική φυτοπροστασία για τη γεωργία, συνδυάζοντας μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ σειρά συνεργιστικών και εναρμονισμένων προϊόντων. Μια πλήρης σειρά φυτοπροστατευτικών προϊόντων με χαμηλή επιβάρυνση στο περιβάλλον, τους εμπλεκόμενους φορείς και τους καταναλωτές, η οποία αναπτύχθηκε με βάση επιστημονικά στοιχεία και η οποία παράγεται με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και αξιοπιστίας.